Ålesund sjukehus: Gir bil til kreftavdelinga
De har stekt tusenvis av vaffelhjerter til glede for pasienter og pårørende på kreftavdelinga. Nå byr de også på bil.
– En fantastisk flott gave som vil bli til stor glede for brukerne.
Jorun Bøyum er avdelingssjef for kreftavdelinga på sjukehuset i Ålesund, og tirsdag fikk hun overta nøklene til en splitter ny Mercedes som skal lånes ut til kreftpasienter og deres pårørende. Glade givere er Sirius Møre som består av medlemmer i Rebekka og Odd Fellow-logene i Ålesund, Åndalsnes, Stranda, Sykkylven, Ørsta, Volda, Hareid, Ulstein og Herøy.
– Det er også Siriusmedlemmene som siden 2004 har stilt opp med vaffeljernet på avdelinga. Nå er vi på plass fire dager i uka, og vi vet at vi blir satt stor pris på, forteller Jarle Remø som leder Sirius Møre.
Får komme seg ut
Ideen til å skaffe kreftavdelinga en bil, kom fra Rune Rokstad.
– Mange pasienter kommer langvegsfra og må være på sjukehuset i flere dager der de kanskje bare skal ha et kvarter med strålebehandling hver dag. Da er det fortsatt 23 timer og 45 minutter igjen der de må gå rundt og sparke småstein. Med tilgang til en bil blir det mulig å komme seg litt ut og gjøre andre ting. Ålesund er full av muligheter, sier Rokstad.
Og ifølge Jarle Remø er det lite som kan stoppe Rokstad når han har satt seg noe i hodet. Sirius har mange gode støttespillere som sørger for at vaffelserveringa er helt gratis. Sykkylvsindustrien er blant de aller beste, forteller karene.
Sympatisk pris
– Men denne gangen er det Geir Vatnehol og Bertel O. Steen Møre som skal ha heder, slår Rokstad fast.
Det han kaller en sympatisk pris på bilen, i tillegg til penger både fra egne losjer og andre sponsorer, gjorde det mulig å realisere bilprosjektet. Mercedesforhandleren har også tatt på seg hele ansvaret for drifta av bilen.
– Bilen har fått egen parkeringsplass på sjukehuset, og den kan bestilles via en app. Dette skal heller ikke koste brukerne ei krone, forsikrer Remø og Rokstad.
– Et nytt og fantastisk flott tilbud for oss, og det er utrolig å oppleve den innsatsen som gjøres av frivillige krefter, slår Jorun Bøyum fast.